הנקה

הנחיות הנקה עודכנו על ידי ה-USPSTF

47

הנחיות ההנקה שודרו מחדש על ידי ה-USPSTF

בשנים האחרונות, נושא ההנקה תפס כותרות רבות והעדכון האחרון של ה-US Preventive Services Task Force (USPSTF) בהנחיות להנקה מהווה דוגמה בולטת לכך. ה-USPSTF הוא גוף שנועד למקד את המידע והמחקר המוקדש לבריאות הציבור בארצות הברית, והעדכון האחרון נועד לשפר את התמיכה באמהות מניקות ובבריאות התינוקות.

מהן ההנחיות האחרות להנקה?

בהתבסס על ממצאים חדשים ועדכניים, ה-USPSTF ממליץ על הנקה בלעדית לתינוקות עד גיל 6 חודשים. מדובר במהלך שיש לו השפעה חיובית מובהקת על בריאות התינוק, כאשר ההנחיות כוללות גם המלצה להמשך ההנקה יחד עם הוספת מזונות משלימים עד לגיל שנה לפחות. מחקרים רבים מצביעים על כך שהנקה בלעדית משפיעה לטובה על בריאות התינוק, מחזקת את מערכת החיסון שלו ומפחיתה את הסיכון למחלות כרוניות כמו סוכרת סוג 2 והשמנת יתר.

יתרונות ההנקה לבריאות

ההנקה אינה מועילה רק לתינוקות אלא גם לאמהות, המפיקות ממנה תועלות משמעותיות. על פי מחקרים שנערכו על ידי הארגון הבריאותי העולמי (WHO), נשים שמניקות מצביעות על סיכון מופחת להיווצרות מחלות לב וכלי דם, סוכרת סוג 2, ואף לסוגים מסוימים של סרטן. יתרה מכך, ההנקה תורמת ליצירת קשר חזק יותר בין האם לתינוק ומפחיתה את הסיכון לדיכאון לאחר הלידה.

סטטיסטיקות עולמיות בנוגע להנקה

נתונים מהארגון הבריאותי העולמי מצביעים על כך שכ約43% מהתינוקות ברחבי העולם ניזונים באופן בלעדי מחלב אם בגיל 6 חודשים. עם זאת, שיעור זה משתנה וגבוה בהרבה במדינות מפותחות. לדוגמה, בארצות הברית, בשנת 2021, שיעור ההנקה הגלובלי עמד על 84% בקרב תינוקות בגיל שנה, אך רק 25% מהאמהות הצליחו להניק בלעדית עד גיל 6 חודשים.

אתגרים בהנקה

למרות היתרונות הבריאותיים הרבים שבהנקה, נשים רבות נתקלות באתגרים משמעותיים במהלך תהליך ההנקה. מחקרים שנערכו מצביעים על כך שכ60% מהנשאלות חוו קשיים בהנקה בשבועות הראשונים לאחר הלידה. קשיים אלו יכולים לנבוע מגורמים משתנים כמו עייפות רגשית, הכשרה לא מספקת, תחושות כאב או חוסר תמיכה מהסביבה הקרובה.

תמיכה לגברות מניקות

כדי לסייע באתגרים הללו, ה-USPSTF ממליץ על חשיבות התמיכה לאמהות מניקות. זה עשוי לכלול תמיכה באמצעות קבוצות הנקה בקהילה, ייעוץ מקצועי והדרכה רפואית. מספר תוכניות מקומיות בארצות הברית מציעות ייעוץ ותמיכה לאמהות במהלך כל תקופת ההנקה, לעיתים קרובות כולל ציוד כמו משאבות חלב.

תמיכה מהמשפחה וחברות

תמיכה מהסביבה הקרובה, כולל המשפחה וחברות, היא מרכיב קרדינלי בהצלחה של ההנקה. כאשר אמהות מקבלות תמיכה נדרשת, הן מרגישות בטוחות יותר ועשויות להצליח יותר בתהליך. יש כאלה המעדיפים שהמשפחה תהיה חלק מהמנגנון התומך, וזה יכול לכלול עזרה בפעולות יומיומיות כדי לאפשר לאמהות את הזמן הנדרש להניק.

חשיבות ההתמקדות בחינוך ההנקה

חינוך לקראת הנקה הוא חלק חשוב מהתהליך. חשוב שהאמהות יקבלו מידע מפורט על היתרונות של הנקה, טכניקות הנקה שונות, ודרכים להתמודד עם קשיים שעלולים להתעורר. הקניית מידע זה יכולה להוביל להצלחה רבה יותר בהנקה, ובכך לשפר את הבריאות של התינוקות ושל האמהות כאחד.

החוקרים מדברים

חוקרים בתחום בריאות הציבור אינם מפסיקים להעמיק בתחום ההנקה. תחומים כמו טיפול בתינוקות, תזונה ובריאות אמהות נבחנים באופן מתמשך, כאשר מטרת המחקר היא להצביע על הדרכים שבהן ניתן לשפר את התמיכה בהנקה ואיזו השפעה יש להנקה על בריאות הציבור בכללה.

תוכניות לשיפור יעילות ההנקה

לאור התוצאות המועילות שנמצאו במחקרים, מדינות רבות בוחנות תוכניות לשיפור הדרכים בהן ניתן לתמוך בהנקה. זה כולל פעולות כמו הקניית ידע לעובדי הבריאות, הקניית עזרים לאמהות, ועידוד הסביבה התומכת להנקה.

סיכום

העדכון בהנחיות ההנקה ע"י ה-USPSTF מציב את חשיבות ההנקה כהיבט קרדינלי בשמירה על בריאות התינוקות והאמהות. כאשר יש תמיכה מתאימה, ניתן לצייד אמהות בכלים ובמשאבים שיגרמו להן להצליח בתהליך ההנקה, דבר שעלול להשפיע לטובה על הבריאות באופן כללי. היכולת לדעת שישנה תמיכה זמינה והזדמנויות לאמהות יכולה להפוך את חוויית ההנקה ליותר ידידותית ונעימה.

 

אם אתה מעוניין במידע נוסף בנושא הנקה

צור קשר ונוכל להמליץ לך בחינם על ספקים מובילים בתחום